torsdag 19 februari 2009

Centralkonferensen har börjat, gästbloggen fortsätter...



PG Persson, på plats i Strandby:

"Ingen svensk åker längre till Danmark för att handla. Kassaapparaten på båten från Göteborg till Fredrikshamn visade 11 danska kronor eller 17 svenska för samma vara...

Bildäcken var till bredden fylld med långtradare, lastade med containrar, fyllda med varor trots kristider och lågkonjunktur.

Man kan inte låta bli att undra varför en centralkonferens hålls i en liten by som Strandby utanför Fredrikshamn på Nordjylland? Men alla hade hittat hit, ett hundratal männinskor och för första gången i mitt liv ingår jag i en delegation.

Gedigen inledningsgudstjänst i en fin kyrka. Gemenskap med trevliga människor från hela Nordeuropa. Hittills känns det som om allt handlar om att välja biskop.

På gensyn"

Vad min gästbloggare ännu inte vet är att Strandby är Nordens svar på Tonga. I fiske- och industristaden, en gång centralstödjepunkt, för Glistrup och hans poppolitik har vi den största metodistiska befolkningsandelen på någon plats i Norden, kanske Europa. Liksom på Tonga där majoriteten av folket är metodister, inklusive den enväldige kungen! (Dit - utanför Tonga alltså - är förresten Ocean Race flottan på väg att passera endera dagen, E4 och Puma rycker i ledningen.)

Inga kommentarer: