söndag 5 april 2009

Wanja Lundby Wedin

Stig Malm avgick efter lönediskussioner inom BPA. Blir personen en tillräckligt stor belastning är silkessnöret givet. Solidaritet med människor är en komplicerad fråga.

Delar inte det synsättet - avgång bästa försvar. En nu tydligt medveten Wanja gör naturligtvis ett mycket bättre jobb än andra som LOs ordförande. Att hon sedan sitter i fler styrelser än som är rimligt, det verkar också klart. Men hon har en stab av medarbetare omkring sig, de och Närginslivets toppar har del i felet.

Att nu Hans Hoff, från Hallands partidistrikt i lunchekot går ut och kräver hennes avgång är väl ett tecken på att påtryckningen är väl förankrad. Det kommer att följas av fler, kanske beslut redan under dagen.

Jag hoppas jag har fel. Vill gärna ha fel. Dessutom vill jag att man skärper sig. Men nesliga avgångar löser inte många principiella frågor.

En viktigare sak att diskutera nu är väl att Göran Hägglund kan tänka sig regera med stöd av Sverigedemokraterna. Då är man utan principer och väldigt makthungrig.

PS. Det är så intressant. Idag kallas Riksdagsman Hans Hoff för en tung socialdemokrat. Hur många hade sagt det igår? Det är som när Kurt Owe Johansson, då vice ordförande i KU, gick ut och krävde att Mona Sahlin skulle stiga av ordförandekampen, då Göran Persson sedan blev vald. Omedelbart blev han "tung socialdemokrat". Lättviktig tyngd, men bra att använda för medierna.

Nu har också professor Ulf Bjereld sällat sig till dem som anser att WLW bör stiga av. Suck. DS
.

2 kommentarer:

Karl Johansson sa...

Hägglunds besked var ju faktiskt att han aldrig kommer ha ett samarbete med sd. Om sd sedan väljer att inte fälla alliansregeringen om sd kommer in i riksdagen är en annan sak. Vem tror att Mona Sahlin skulle säga nej till att bilda regeringen om sd la ned sina röster i en framtida riksdag?

Anonym sa...

jag. (/PA