lördag 30 maj 2009

Pingst, mera examen än hänförelse



Pingst slog till med värme. Emmaus-vand-rarna tycker att den har förlorat kraft, och klagar på regeringen. Jo, de är ansvariga för allt elände, håller med, särskilt nu. Men just detta handlades i riksdagen och beställdes hos regeringen. Jag var där, tyckte det var bra då, tycker det fortfarande. Under 2010-talet får vi ny helgdag under 8 av de tio åren - jag talar om 6 juni (Bara 2015 och 2020 infaller nationaldagen på en av helgdagarna). Inte firar jag Gustav Vasa. Mer finns att fira. Och pingst hinner jag med på två dar; en för familjen och en i kyrkan. Måndag blir bra för arbete!

En helgdag kostar Sverige ca 5 miljarder. Vi fick pruta en för att vinna en annan.

Pingst kommer nu i tidningarna att beskrivas som hänförelsens dag. Så var det då apostlarna var redo att krypa upp ur sina gömslen. Men mest handlar det om kyrkans födelsedag. Människorna började ta sitt ansvar, tog det på allvar. Tiden efter pingst, den lever vi i efter snart 2000 år.

PS: Update: Efter hamntävlingen i Galway drog Ericsson 4 (94) ifrån TelBlue med en halv poäng (13 p skiljer), Puma – som vann i Galway – knappade in en halv på TelBlue och nu skiljer det bara en poäng mellan tvåan och trean (81 resp 80), E3 tappade lite till och har 17,5 upp till pallen. 6 juni styr de mot Sverige.

Det enda riktigt spännande som återstår är om Spanien eller USA blir två. (Fast det är globala seglare, E4 seglas av en brasse med danska rötter...)

Inga kommentarer: