söndag 14 juni 2009

Snart passerar båtarna över Öresundstunneln


(Bild från VOR hemsida)

Telefonica Blue avgjorde kampen om andraplatsen redan i Marstrand. De ställde sig på en sten. Därmed lämnade de fitt fram för PUMA som leder mot Stockholm och ger en chans till E3 att närma sig. Detta gör tyvärr att tävlingen i princip är avgjord. De första fyra platserna är nu fördelade. (E4, Puma, TelBlue (fastän de står på en sten) och E3).

De gick närmare kusten än vad jag väntat mig, men vinden släppte inte ut mig över öppet hav. De gick med Vinga. Tistlarna, Kungen och Nidingen i sikte, precis som jag, men jag såg från andra hållet.

Om en stund seglar de över Öresundsleden, alla samlade; Puma, E4, TelBlack, E3, Draken och sist Lloyd, 7 nm mellan ettan och sexan.



Ostindiefararen var startfartyg:

2 kommentarer:

AS sa...

Tråkigt att vinden inte ville ha dig där du ville vara.

Inser att jag inte varit källkritisk nog. Jag som igår kväll satt och tänkte ut en SÅ bra källkritikläxa till mina framtida elever och så köper jag vad en vän har hört en annan vän säga.

Så rhodedendron kanske inte är giftiga utan gillar bara väldigt sura jordar. Fel av mig. Skäms på henne fröken.

Tänk själv/ Läsa i livet sa...

AS: Ta det inte så, det gav oss anledning att skaffa mer kunskap. Gräv där du står, gäller tydligen. Fick rapporter från Lerkil där båtarna syntes väl utanför Kungen. Tydligen var det där man skulle ha varit. Det finns alltid gott om lärdom att samla.