lördag 6 juni 2009

Världen i Sverige i världen


Nationaldag. Dansk igår, svensk idag. Kluvna känslor. Vi är inte bra på nationalism - och det är bra. Samtidigt utesluter inte lite nationell stolthet att man ser världen. Vi är överdrivet bra på att vara kritiska mot vårt eget land. Samtidigt ska inte våra gränser vara ett dugg viktigare än ett sorts provisoriskt snitt till resten av världen. Poängen med mänskligheten är att den är en enda familj, samtidigt består den av familjer och släkter. Vi kan vara världsmedborgare, europeer, svenskar, västgötar och bybor samtidigt. För det är det vi är. Heja Sverige och världen!

Idag får vi stryk av danskarna. Tyvärr. Kul för dem. Fast de leder väl redan gruppen? Lite rättvisa i idrottsvärlden och vi vinner...

Idag startar båtarna frå Galway. GP försökte rycka upp sig på saken nu då de närmar sig Marstrand. Men det blev fel i rutten och antal båtar. Resten är i stort sett rätt. Kl 15 går starten, de rundar de brittiska öarna och har en specialrunda utanför Rotterdam. Onsdag kan de anlända till Marstrands klippor för att på söndag (14:e) runda Sverige med sikte på Hufvudstaden. (Kanske gungar jag utanför Marstrand då de kommer, eller då de går.)

Och i morgon får Söderling stryk av Federer. Men han har gjort det bra i France.

Så har jag gjort två nationella fel. Meddelat att jag tror på förlust. Men en sann nationalist tror på seger...

Då är jag väl i inte sann nog, inte ens en värdig supporter.

9 kommentarer:

INput sa...

Härliga bilder och bra text. Men dina två fel har jag svårt att förlåta.
Klart vi vinner både på Råsunda och i Frankrike, det är väl tjänstefel att påstå annat...:-))

Anonym sa...

Hur det går i sportsammanhang är kanske inte så viktigt. Det viktiga är ju att Sverige vinner kampen mot de kusliga förtyckartendenserna inom EU.

En hemmafru i Frankrike kallade en av frankrikes ministrar för en lögnare. Detta gjorde hon i sin egen blogg. Nu har hon kallats till polisförhör och är dessutom åtalad för att offentligt ha förolämpat en politiker. Politikern i fråga fanns med bland publiken de en oppositionspolitiker höll ett möte. Inget märkvärdigt egentligen, men trots bildbevis förnekar ministern detta. Därför kallade hemmafrun Dominique Broueilh ministern för en lögnare.

Då kan man fråga sig: vad är det som händer i EU-landet Frankrike? Det har vi alla anledning att fråga oss, för det som blir lag och praxis i ett EU-land blir snart praxis i hela EU. Den bloggande hemmafrun säger: ” Jag har en känsla av att Frankrike håller på att förvandlas till Franco diktaturens Spanien, där man inte vågade tala öppet om saker och ting i rädsla för att straffas, säger Dominique.” slut citat.

Jag tror att detta är ett av många tecken på hur EU nu förvandlas till det totalitära förtryckarimperium som det kommer vara när det blir Antikrists plattform. Han kommer inte tillåta någon kritik av vare sig honom som person eller som politiker eller kritik av hans agenda.

Källa:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5320788.ab

Mvh

Berndt Isaksson
metodistpastor

Ad Hoc sa...

Å Nybygget Kungsbackas stolthet... Faktist! I det lilla kommer nåt stort hända i dag för Nybygget kommer sopa mattan med Stjärnlaget på Tingbergsvallen! Här ska sopas!
Nu ska jag gå o ladda med spagetti, dra med mig lite småsyskon o syskonbarn o gå på den riktiga Matchen. Hejja Nybygget!
Tack för VOR-rapportering.

Erica sa...

Jag undrar varför vi låter nationalsocialistiska organisationer kidnappa vår nationalism!?! Visst ska vi vara stolta över att vara svenskar och stolta över vårt land! Jag förstår vad du menar PA, men någonstans så känns det som om vi förlorar rätten att vara stolt över land som är vår. Jag känner mig oerhört priviligierad att få bo här, vuxit upp här och att mina barn får möjligheten att växa upp i ett land med fred och demokrati. Jag hoppas dessutom att det är många som orkar och vill gå och rösta idag. Att vår långvariga demokrati inte har gjort folk avtrubbade för det som är a och o för demokratin. Vår röst! Heja Sverige, sverige i EU och för alla de människor som en gång kämpade för att göra Sverige till det land vi kan skörda frukterna av idag!

Anonym sa...

INput: Jo, sådana tjänstefel begår jag.

Berndt: Intressant med detaljerna, tack. Ska bli intressant att följa, allmänt kan man säga att också bloggeriet ska vara lagligt land. Fransk politik är rätt speciell men i politiken är jag inte så rädd för den negativa smittan, också det goda smittar. Din rädsla för EU tycker jag är överdriven. Jag välkomnar processen där Europa vandrar mer och mer i takt, inte krigar, men blir en tydlig politisk röst i världen. Både EU och Obama tycks ju passa in i dina bilder av Antikrist, jag delar inte det synsättet.
AdHoc: Heja laget!
Erica: Stolt. Absolut. Delar din syn att vi inte ska lämna över åt extremisterna att definiera nationalism.
/PA

Ad Hoc sa...

Nybygget vann med 5-4 mot Stjärnlaget. :-)

PK sa...

Men Nybygget toppade en stund sitt lag med 30 spelare (samtidigt). När det blev straff så ville många lägga straff, så då fick de det! Nybygget spelade också med två målvakter, mycket smart måste jag säga, varför gör inte alla det? Härligt med andra normer. Fantastiskt!

PK sa...

Men Nybygget toppade en stund sitt lag med 30 spelare (samtidigt). När det blev straff så ville många lägga straff, så då fick de det! Nybygget spelade också med två målvakter, mycket smart måste jag säga, varför gör inte alla det? Härligt med andra normer. Fantastiskt!

Ad Hoc sa...

Nähädudu... Att Nybygget kastade in 30 spelare och två målvakter e ingen topping utan maximalt nyttjande av tillgängliga resurser och samarbete och visar på en grym känsla för hur man på bästa sätt genom återkommande norm(av)brott plöjer upp en djup fåra i skallen på motståndaren så motståndaren börjar tänka fotboll istället för att spela fotboll.
Stjärnlaget har inte fattat spelet ännu... dom halkade ju bara runt, runt som toppat strössel på en mjukglass.