söndag 1 februari 2009

Om en månad är det Wasaloppet


Dagens morgonsol slår till över granngården. (1 feb 2009)

Drömt om vasaloppet i natt. Ska vara med. Har hänt förr. Gösta frågade om jag ville åka ett år för länge sedan, jag svarade ja, tog för givet att han skämtade. Några månader senare var det klart - jag var anmäld. Fick panik!

Men nattens dröm var annorlunda. Det blir ju mycket grejor kvar. Stavar, skidor, mössor... Nu har amerikanerna sett över sina internationella rättigheter; de kräver alltsammans - det finns någon utvandrad dalkarl som bar med sig rättigheterna (de behöver dela ut grejorna till alla nyfattiga). Då ryssarna hörde det hävdade de att allt norr om sextionde breddgraden är deras. Tyskarna sa att de var de enda som numera kunde hålla ordning på nordkalotten. Spanien kontrade med ett öppna en rättegång för att beivra krigsbrottet. Sverige ska ta frågan till EG-domstolen i Luxemburg, Norge till domstolen för mänskliga rättigheter i Strassbourg.

Det finns också planer på ett vasalopp vid medelhavets inre kust. Men det blir en skidskyttebana - flest prickade palestinier vinner. Då kan spanjorerna ha framgång i sin domstol.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad häftigt att du ska åka Wasaloppet! Det har jag alltid drömt om, men aldrig vågat genomföra. Men upperbarligen blir det aldrig för sent ;-)

INput sa...

Det var väl det jag tänkte att Vasaloppet i år blir en riktig nagelbitare för oss TV-tittare!

/Vasaloppsåkaren framför TV:n

Anonym sa...

dröm kan bli verklighet.
L