söndag 8 mars 2009

Davids kupp; kärringen mot strömmen

- tänkte vara det idag. Kanske finns det de därute som undrar vad som i så fall skiljer denna dag från alla andra dagar.

Zimbabwe: En amerikansk lastbil med Aids-medicin krockade med Tsvangirais, bilen voltade, hustrun dog. Attentat? Inte ens för en gammal predikant är det lätt att hantera den samlade laddningen av symbolik. Idag bara frågan; hur orkar människor ställa upp för hopplösa jobb, under allt motstånd och det enda de säkert vet är att det går åt h-te?

Sverige spelar Davis Cup mot Israel, borde kanske heta Davids kupp (mot Goliat) - men nej det är nog matchen på gatan. Man undrar vem arrangerar den matchen? Polisen, eller media - de båda tillsammans? Såg rapport kl 11. "Det är lugnt i Malmö." Nästan besvikna, intervjuade en polis, han gjorde inte ens bort sig. Ohly och Gahrton talar, vem som slänger sten vet vi inte, men media fick väl sina bilder, och polisen sina gripna. Vore väl bättre att protestera mot generösa handelsregler utan motkrav, eller vapensamarbete - men tennis! Patetiskt. Hur går matchen - ingen aning! Är det kappsegling? Lördag!

Ibbe gjorde bra ifrån sig i lördagsintervjun. Begriper mig inte på journalisterna. Det enda de söker är en skalp, ställer inte frågor för att lyssnarna ska få veta något, jagar bara skalper - någon dikeskörning kan säkert arrangeras, försåtsminering kring varje fråga.

Idag är det söndag. Ser avog på världen, undrans vad vi håller på med. Verkar gå åt skogen, är det någon som tar något verkligt på allvar? Söker...

Fann en artikel i SvD som jag har missat. Tankar ger den... här

VOR: Båtarna seglar i vatten med täta lågtryck, men just nu verkar det som om de seglar mellan lågtrycken som tycks vara svåra att beräkna, E3an leder med massor, men allt kan gå om intet, mer lotteri än segling verkar det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant artikel som du hittade. Tänkvärt helt klart. Ha en god söndag!