måndag 2 mars 2009

Vägen vidare

In i den okända framtiden leder en väg, troligen flera. Men rubriken är också det samlingsnamn som våra rapporter från arbetsgrupperna om ny gemensam kyrka fått. Tre samfund, i omprövning och inför utmaningar om vårt uppdrag inför framtiden. Skicka mig ett mail eller kommentera här så får du ett ex. Sändaren skriver om det i veckan och samfundens presidier möts på onsdag för att till det lägga sina bilder om vad vi kan bli för varandra och för världen.

Det är en unik process, inte bara att tre samfund funderar på gemensam framtid, än mer att nu, 150 år efter begynnelsen, ta tillfället i akt och fundera kring oss själva, vår gemenskap och vårt uppdrag. Dokumentet innehåller frågor, pekar ut viktiga områden och skissar på visionerna om att vara församlingar och kyrka i en ny tid, trogna våra rötter, som kanske mer präglas av uppbrott och förnyelse än specifika betoningar och teologier. Den grundläggande frågan kan kanske summeras i ordet; Till vad vill Gud ha sin kyrka i en värld som ständigt förändras?

VOR: Puma har tagit ledningen över Ericsson 4 under natten och morgontimmarna, hela flottan har valt en mera västlig rutt och går nu öster om Nya Zealand på väg mot linjen de ska passera innan de vänder österut och siktar på Sydamerikas sydspets.

4 kommentarer:

INput sa...

Det drar ihop sig... eller är det nu det börjar...?

Anonym sa...

Tack för igår! Så mysigt att Dante sa Bobbo.

Alter Ego sa...

Nu har jag läst din PDF. Oerhört stolt, upplyft och något mer rakryggad möter jag morgondagen.

Tomas (B)

Anonym sa...

Det här är spännande! Jag lyfter lite efter en tung dag när jag läser om kyrkornas process! Hälsn Elisabeth