fredag 22 maj 2009

Årskonferens



Min pastor tyckte nog inte jag såg så aktiv ut under debatten om Avsiktsförklaringen.

Det var ett ganska bra samtal. De förväntade säger nej, en hel del ser med tillförsikt på Vägen vidare. Jag tror att det vid beslutet i morgon blir en rätt hygglig majoritet. (Konferensen har redan avslagit kravet på att beslutet ska tas med kvalificerad majoritet.)

Min gissning är att det blir 60 för och 20 mot. Facit kommer i morgon, lördag.



Rektorn för THS Owe Kenneberg talade om glädjen över att MK nu är med i det viktiga gemensamma arbetet. 500 människor snurrar förbi och studerar, 100 läser mer eller mindre målinriktat för att bli pastor/präst. Christian meddelade att MK kommer att ha doktorand på plats. MK i stort sammanhang här i Sverige, och vi erbjuder ett globalt näterk som delvis är nytt för THS. Så vi bidrar tillsammans.


Från början var det John Wesley som samlade sina predi-kanter till årliga möten. Man talade teologi, kyrkans uppgift, resepredikanterna utnämndes till församlingar. Senare blev lekfolket indragna och sedan dess är konferensen byggd av lika delar lekfolk och pastorer/ordinerade.

Nu samlas MK i Sverige i Wesleykyrkan i Limhamn. Här ovan är presidiet och Bengt Ekelund föredrar en rapport från en arbetsgrupp.



Snart drar frågan om framtiden igång. Det skarpaste besluts-läget på 141 år. Rapporter kommer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag funderade just på vilken skillnad det är på att säga att man längtar efter en ny kyrka, och vill vara med på att vara och leva den, och att säga att vår kyrka är bäst och därför inte behöver förändras. Att känna sig färdig redan nu är oftast förhastat. Hälsn Elisabeth

Anonym sa...

Tycker du ser ganska koncentrerad ut. Lyssnar uppmärksamt på diskussionerna.

Lillebror

Anonym sa...

Tack för den vidlyftiga bildtolkningen. Du har alldeles rätt. /PA

Anonym sa...

Förstår av bildbeviset att det var en rafflande debatt!?