lördag 23 maj 2009

Three days of history


ligger framför oss.

Idag. 23 maj 2009. Johns och Charles barnbarn beslutar sig, Fredrik Olaus barnbarn tar ställning, Paul Peters barnbarn bryter upp. Tre samfund beslutar om uppbrott (vilja till...). Nytt kyrkosamfund kan komma om några varv (runt Jeriko). STOR DAG.

I morgon 24 maj 1738, John Wesley känner sitt hjärta förunderligt värmt, väckelsen tar vid. De bryter gränser, predikar utomhus, flyttar fram positionerna.

25 maj, jag fyller år. En massa femmor, så många det kan bli.

Tårta varje dag!

Bilden: Lördag 10 oo Ordination, fyra pastorer svarade på i stort sett just de de frågor som John Wesley ställde till sina predikanter för 250 år sedan. Nu sjunger vi en wesleypsalm. "Jag har ett heligt värv..." Tusentals predikanter har svarat på dem och i allvar gått in i uppdraget i tjänst för Gud och kyrkan.

Om en stund beslut i fråga om Avsiktsförklaringen.

(VOR: Nu är båtarnas positioner kända. E4 leder stort. De seglar begåvat.)

2 kommentarer:

Tänk själv / Läsa i livet sa...

Atlantenseglarna närmar sig Irland i god fart, tre av dem har gått in i vald radarskugga för att göra taktiska finter, men det är inte så mycket de kan välja på. Söndagmorgon, i ottan, går de första mål, rätt samlad armada.

Anonym sa...

Gå in i radarskugga... det gjorde jag lite igår, (o det ser ut som du gjorde något liknande igår på det där avslappnade men koncentrerade bilden) men jag visste inte att det kallades radarskugga. Men det gick bra här i Jönköping igår.
Vi är många här på equmenias konferens nu som går och grubblar på dagens beslut vad gäller avsiktsförklaringen... tom nere i hotellreceptionen grubblas det för där hittade jag en missionare bakom disken igår kväll när jag kom tillbaka för lite sömn. Det var mycket prat om gemensam framtid vid vår lunchhörna igår.
Det är häftigt att få följa med i allt det här som händer. Jag hoppas att det går vägen idag. Att det blir ett JA. Allt gott PA!
//Ad Hoc...