onsdag 10 juni 2009

Älvorna dansade i kvällsljuset


De, och grodorna, kröp fram ur sina gömslen för att summera dagen. Stillheten tog över efter dagens jagande efter vind, efter mening, efter liv.

Då är det man funderar över vad som är det verkligt viktiga. EFK-ordföranden Stefan Swärd har nu haft det mer offentliga samtalet med Jonas Gardell. Nu får Stefan kritik för att han inte nedgjorde Jonas. Intressant linje; först sablar Swärd ner Gardells Jesusbok och får applåder, sedan träffas de på i stort sett tu-mans-hand och för ett lyssnande och klokt samtal. Publikt fortsätter det i samma ton - om man får förstå Swärd själv (Jonas säger inget om det i sin "dagboksblogg".)

Tvärsäkerhetens tid är en annan tid. Borde kanske för alltid vara dåtid. Vi blott anar en visshet, andas en spröd tanke, anammar ett fragment.

Så byggs livet, men det får inte hindra oss att söka på djupet.

Älvorna dansade över ängarna, summerande dagen.

PS. Utanför Rotterdam skulle båtarna gå i en slinga (tog ca 15 minuter), också andra båtar ställde upp. E3:an var snabbast, E4 långsammast, detta blir delpoäng för denna sträcka. Just nu (10 00 ons fm) seglar de utanför Jyllands kust, anländer Marstrand efter midnatt, som det ser ut just nu. DS

PS2: Läs Sändaren; Karin Wiborn om bilderna av en ny gemensam kyrka. Här.

3 kommentarer:

Erica sa...

Du har verkligen både en poetisk och skarp penna PA! I min värld borde ju ödmjukheten belönas. Att ha sin åsikt är en sak, att kunna lyssna är fantastiskt!

Anonym sa...

Till PA

Det som bekymrar mig när det gäller din inställning i "Gardelldebatten" är att du aldrig med ett ord eller en antydan känner någon upprördhet över vad Jonas Gardell faktiskt säger i sin bok "Om Jesus". Har du förresten läst boken.

Hur kommer det sig att du inte ända ned i hjärteroten blir både ledsen och upprörd när Jonas Gardell, som förärats någon form av teologisk doktorshatt, förnekar det mest centrala i vår tro på vem Jesus är och vad han har gjort i försoningsverket?

Älskar man Jesus borde man väl rimligen bli upprörd när han skymfas och hans offrade hjärteblod anses som betydelselöst?

Mvh

Berndt Isaksson
metodistpastor

Anonym sa...

Men med den slutfrågan måste man ställa frågan om du har läst boken? Alternativt hur du har läst den? /PA