torsdag 11 juni 2009

Natt i Marstrand


Då jag anlände, landvägen, hördes glam och stoj på kajen på andra sidan, under fästningen. 00 30 kom - inte båtarna, festen kom av sig, och regnet först strilande, sedan östes ut över klippor och hav.

Båtarna guppar någonstans ute på Skagerack, mellan Skagen och Pater Noster. Vinga meddelar just nu 01 00 fem m/s. Båtarna har en 40 nm kvar, E4 leder med Gröna Draken och Puma i hasorna. Man säger att det blir målgång kl 02 00. Men jag lutar nog åt 03, kanske senare.

Är väl tokig som sitter här i en bil och väntar på sju båtar... Kunde jag vrida fram klockan till vacker gryning skulle jag göra det. Men tiden masar sig fram, risken är att det är precis vad båtarna också gör. Hade de kommit under dagen i morgon (idag)hade de nog kunnat få kuling. Nu får de regn. Och nästan stiltje.

Färjan pinnar på mellan öarna. Feststämningen kom liksom av sig. Utomhusakitiviteter är ett riskspel.

Strålkastarna lyser över bryggan som snart ska hysa jordenruntseglarna. Det blänker i den släta ytan, bara perforerad av vattnets droppar i vatten.

En timme till nästa prognos.

Vill ni ha bakgrunden till Volvo Ocean Race har DN en bra artikel här.

1 kommentar:

Erica sa...

Vad du är härlig PA! Kommer man inte dit som man tänkt, är det ju bättre att komma dit överhuvudtaget, verkar vara ditt motto! Fantastiskt! :-)