måndag 8 juni 2009

Återvänt till ett skär ytterst i havet


VOR-båtarna passerar just nu linjen mellan Dover och Calais. Hinner kanske till Marstrand före mörket på onsdag. TelBlack och Gröna Draken håller ledningen. E4 ligger trea.

Gläder mig idag åt Mp och Fp i gårdagens val. Två partier som har en idé om vad vi kan göra i Europa. Om politiken förlorar visionens dimension dör demokratin. Måtte nu partistrategerna få stryk av visionärerna!

Vaknar och somnar med en fråga. Den har väglett mig under snart två år. Jag gillar den. Bekantar mig med den. Somnar till den. Frågan kan formuleras på olika sätt. Men oftast låter den: "Hur kan vi tala om en ny kyrka som samlar eldsjälar och värmer ljumma?" En kyrka som både vägleder i tro, kokar över av spännande samtal som går på djupet och berör vår tid.

Det undrar jag.

(Nu ska jag reflektera kring Petrus - idag som författare... - se parallellbloggen; Läsa i livet.)

PS1 tisdagmorgon 08 00. Solen lyser över Vinga, måsarna kivas och fiskarna simmar kring pållarnas tånglager men är inte säkra mot tärnornas attacker. Det har gått långsamt nere i engelska kanalen, nu är prognosen att båtarna anländer Marstrand to morgon, kanske i gryningen...

PS 2. Nu har en dryg sjättedel av personrösterna räknats. Ardalan ser inte ut att komma in, inga personförändríngar på S-listan. Däremot kommer gubben Svensson att norpa KD-platsen. (Det är nu andra gången KD kör en grej med Affe. Förra gången stökade det om det i de lokala listorna, Alfs namn drog, sedan drog han och de som stod på Affelistan gick före lokala kandidater till Rd, nu gör man en likartad grej, Alf avgår inom två år och lämnar till Ella, mitt tips), dessutom kommer kärringen Bildt in på M-listan. DS

6 kommentarer:

Erica sa...

En intressant frågeställning! Det krävs nog mod och självrannsakan från alla.

Sån underbar bild!

Anonym sa...

Ja du vännen, det undrar jag också. Kanske ska vi börja med att mötas I den kyrka vi har. Du och Jag och se vad som händer. Mina möten med dig i bloggen är värdefulla, men är öppen för ett kyrkomöte. Kanske kan vi hitta trons källa. Mer viktigt och förmodligen mer givande än att läsa smålandspastorns konstiga tankar, som tydligen får sin kraft av att provocera och bråka här i detta annars så vackra rum.

Kram

Tänk själv/ Läsa i livet sa...

FA: Är klen kyrkobesökare just nu. Men mötet borde kunna ske. Även en bakgård med tvättlinor har sin mening. Tror att våra möten i bloggosfären just nu spelar roll, här är helig plats, vi får rum för tanke, och möta andras tankar. Och tid för eftertanke. Detta är något unikt och viktigt./PA

Anonym sa...

Vi möts i ett heligt rum det är sant och jag kan ju faktiskt hoppa över kommentarer som suger andlig kraft. Det där med kyrkan är mitt problem. Känner mig hemlös helt enkelt. En pilgrim på vandring. En pilgrim och alltid på väg. Inte en sökare men en vandrare. Ibland finner jag en plats att vila mina trötta fötter. Just nu här!

Kram

Anonym sa...

Kärringen är inget vackert ord. Sluta genast använda det!

En liten hemlighet om Ella. Hon föddes som Elin. Barndomsvän med Salle och gänget. Korkad som ung, kan man då verkligen vara smart som äldre??

Anonym sa...

Gubbe om Alf, kärring om moderatan. Rimligt, likvärdigt. Vänligt? Nej. Jo, smart kan man vara fast det inte syns, hon har gjort en god valrörelse, Alf skördar. Otack är världens lön... (eller var det otäck...)/PA