torsdag 7 januari 2010

Fjortondedag jul

Vi kan väl fortsätta att räkna. Det är ju liksom där allt börjar. Gud blir människa och hos Jesus får vi en brännpunkt som samlar himmel och jord. Om detta skulle det sjungas och predikas varje gång i kyrkan. Det är i detta under som kristentron har sitt centrum, som är förutsättningen för allt.

Gud och människa hör samman. Och det som Gud har fört samman ska inte människor åtskilja. Detta är inkarnationens centrum, en Gud som blir människa och en människa som är Gud.

Det behövs strängt taget inte fler dogmer. Sedan följer en räcka händelser som är en konsekvens av detta. Men det är i gestaltningen av undret i Betlehem som Gud blir tydlig.

Tala om det med människor du möter. Se hur gudomligt och mänskligt hör samman. Så praktisk och så närvarande är den kristna tron.

Gud trodde på oss, och gör det än...

1 kommentar:

Erica sa...

Det här med tron, är en viktig punkt tror jag. att tro på det som är större än oss (Gud), tro på varandra och de möjligheter som finns i relationerna och vad de kan göra och att också tro på sig själv. Det tillsammans är stort. Var för sig gör det inte så mycket, det måste till ett Jag och ett Du. Det är vad jag tror.