onsdag 20 juli 2011

Bu för Kronan


Bu för privatisering. Bu för regeringen.

Inte i ett enda av Apoteket ABs apotek har medicinen saknats. Kronans droghandel klarade sin grossistverksamhet men fungerar inte som detaljister.

Uselt. Bu för dem som hyllar monopolbrottet. Det är inte med huvudet de tänker.


3 kommentarer:

Ma(tte)rie sa...

Kan inte hålla med dig i det här. Gamla Apoteket AB hade inte (och har fortfarande inte utan förbeställning) ett par av familjens mediciner, men Cura - öppet från tidig morgon till sen kväll, även söndagar - har haft allt varje gång!

Anonym sa...

Bra för dig Marie. Hjälper inte mig. Huvudlöst är det. /PA

Richard sa...

Hej, jag jobbar på ett apotek. Visst är det tråkigt när medicinerna man ska ha inte finns men jag tänkte passa på att berätta 2 saker som just nu händer över hela sveriges apoteksvärld.

1. Alla apotek har bytt eller kommer att byta it-system, vilket kan innebära störningar i beställningar och lagerhantering. Detta är ingen ursäkt, men kan vara en förklaring till att just din medicin saknas på ditt apotek.

2. Jag har arbetat i tio år på apotek men jag har aldrig varit med om att det är så mycket läkemedel som inte går att få tag på från grossisterna. Vad det beror på vet jag inte men det kan ju tänkas att det ökade antalet apotek och volymerna beställda läkemedel växer vilket tömmer lagren. Flera vanliga läkemedel, tex Alvedon Forte, har inte gått att få tag på sen en månad tillbaka.

Berätta för ditt apotek att du vill att de ska ha din medicin i lager så kommer de att ordna det :)

mvh Richard